توصیه های پزشکی
توصیه های پزشکی و بهداشتی«
توصیه های پزشکی و بهداشتی
حوزه :
موضوع :
عنوان :
سوال :
حوزه : سلامت عمومي (همه گروهها)
موضوع : بهداشت فردي
عنوان : سلامت چشم- نور
113) سوال : استراحت چشم در هنگام کارهاي ظريف به چه ترتيبي بايد باشد؟
توصیه : توصيه مي شود که بيش از حد به چشمان خود فشار وارد نکنيد و ساعت‌هاي زياد و طولاني به يک نقطه (براي انجام کارهاي ظريف) يا به صفحه نمايش کامپيوتر خيره نشويد. چون هميشه پيشگيري بهتر از درمان است، پس بايد به فکر سلامتي چشم‌ها بود و به آنها استراحت داد. استراحت دادن به چشم نيز بدينگونه است که پس از هر 30 دقيقه، پلک‌هاي خود را به هم بزنيد و مدتي (در حد 3 دقيقه) به يک نقطه ديگر (نقطه اي دور) خيره شويد تا خستگي چشم ها از بين برود. (اين مدت براي مطالعه و رانندگي طولاني حدود 5/1 ساعت است). قانون 20-20 را نيز مي توان به آساني در ذهن داشت و اجرا نمود؛ يعني هر 20 دقيقه کار با رايانه بايد يک استراحت 20 ثانيه اي به خود و چشمانمان بدهيم.
fjrigjwwe9r1tblRecommendation:Result_Question
fjrigjwwe9r2tblRecommendation:Result_Question

خستگي چشم (يا Eyestrain ) ،همانطور که اکثر انسان هاي امروزي آن را تجربه کرده اند، نشانه هاي خود  را زماني آشکار  مي کند که فرد بيش از حد و به مدت طولاني از چشم هاي خود تمرکز و کار مي خواهد، از طريق فعاليت هايي مثل خواندن يا مشاهده  تصاويري روي صفحه نمايش هاي الکترونيکي  مانند رايانه يا صفحه نمايش لوازم الکترونيکي (مانند موبايل).

خستگي چشم ممکن است يک يا ترکيبي از موارد زير را براي بيمار سبب گردد:

- درد و تنش در اطراف چشم ها يا شقيقه (که مي تواند به سر ، گردن و پشت گسترش يابد)

-خشکي چشم يا قرمزي آن

-خستگي عمومي

-حساسيت به نور

-سردرد

-مشکل در انجام کارهاي نيازمند تمرکز بصري

-تاري ديد

- دوبيني (دوتا ديدن) اشياء

اگرچه هنوز مدارکي دال بر صدمه دائمي به سيستم بينايي  توسط خستگي چشم در دست نيست ، اما در ساده ترين ديدگاه اين پديده مي تواند شما را از انجام کارهاي روزمره خود باز دارد و ادامه آن را با رنج و درد همراه سازد. علل خستگي چشم براي هر فرد متفاوت است، و حتي ممکن است براي يک فرد در طول زمان تغيير کند. اما سه نوع اصلي علل آن عبارتند از : فضاي کاري به خوبي بهينه سازي نشده براي کار ، نور ناکارآمد و نامطلوب، عدم مراقبت مناسب از چشم ها.

 

لذا، پس از مطالعه مداوم براي مدت بيش از يک ساعت و نيم براي مدتي چشمان خود را بسته و يا به ديوار سفيد و اشياء دور نگاه کنيد و يا چشمان خودرا براي مدت کوتاهي به فعاليت ديگري مشغول نمائيد، تا خستگي آن رفع گردد. اين توصيه براي رانندگان اتومبيل نيز صادق است. لذا پس از يک ساعت و نيم رانندگي مي بايست اتومبيل را نگهداشته و براي مدت کوتاهي به چشم ها استراحت داد.

 

کساني که به طور مدام با کامپيوتر کار مي کنند توصيه مي شود پس از هر نيم ساعت کار با کامپيوتر به مدت سه دقيقه چشم ها را ببندند و مدتي به يک نقطه ديگر (به نقطه‌اي در دور دست يا به دورترين نقطه اتاق) نگاه کنيد تا خستگي چشم ها از بين برود. همچنين بهتر است هر چند دقيقه يک بار کمي جهت نگاه و تمرکز خود را تغيير داده و به سمتي ديگر نگاه کنيد.اين موضوع سبب استراحت چشم هنگام کار کردن با کامپيوتر مي شود. هر چند در اين زمينه سفارش شده است که از مانيتورهاي جديد به خاطر ساختار بهتر و اشعه کمتر استفاده شود.

قانون 20-20  را نيز مي توان به آساني در ذهن داشت و اجرا نمود؛ يعني هر 20 دقيقه کار با رايانه بايد يک استراحت 20  ثانيه اي به خود و چشمانمان بدهيم.

 

در هنگام کار طولاني بر روي سطوح براق و نوراني، استفاده از عينک هاي محافظ  که از چشم در برابر تحريکات خارجي محافظت مي کنند پيشنهاد مي گردد (مانند عينکهاي آنتي رفلکس و پلاريزه).

 

کمي هم به چشمان خود ورزش دهيد، چون چشم هم ورزش‌هاي خاص خود را دارد که نياز است پس از ساعت‌هاي طولاني کار با کامپيوتر انجام شود. مي‌توانيد چند بار پشت سر هم پلک‌ها را باز و بسته کنيد. همچنين خوب است پلک‌ها را براي چند ثانيه بسته و سعي کنيد چشم را در جهت عقربه‌هاي ساعت و خلاف آن بچرخانيد تا فشار روي چشم کاهش يابد. البته اين کارها را بايد حداقل سه بار در طول مدت کار خود انجام دهيد.

استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع Ipezeshk.com مجاز است.
 
<<110111112113114115116117118119120>>
 
آشنایی با آی پزشک
درباره آی پزشک
درباره آی پزشک
جستجو در آی پزشک
 
تماس با آی پزشک
وب سایت : www.IPezeshk.com
آدرس ایمیل : info@IPezeshk.com
 
بالا